↧
Joan Miró
↧
Stop a l’avorriment!
A la Farigola, joguines al pati.
Taller de notícies de 4t. Barcelona
A partir d’aquest divendres podràs agafar joguines en préstec a les hores del pati dels dilluns i divendres. Els nens i nenes de 4t serem els encarregats d’apuntar les joguines que agafeu i si les heu retornat.
Hi haurà algunes normes per aquest servei. Per exemple: només es pot agafar una joguina cada dia; qui agafa la joguina la pot compartir, però l’ha de retornar la mateixa persona que l’ha demanat; quan toqui la primera sirena les joguines s’han de retornar, i tothom ha de tenir cura de les joguines que demani.
Esperem que us animeu a agafar alguna joguina!!!
↧
↧
X CONCURS DE LECTURA EN VEU ALTA
Divendres, quarts de final del concurs a Barcelona
Taller de la notícia 4t. Barcelona
Aquest divendres, 4 d’abril, se celebren els quarts de final del X concurs de lectura en veu alta. La Farigola del Clot es presenta en la categoria de grumets vermells (Cicle mitjà).
Aquest divendres, la Maria i l’Aina aniran al Conservatori Municipal de Música de Barcelona per llegir un fragment del llibre Aixecant el vol. Porten una setmana preparant-se les 12 lectures dels quarts de final.
Si passem els quarts de final, encara haurem de passar la semifinal per poder anar al TNC el 4 de juny a disputar la final.
Esperem que ho facin molt bé i que tinguin molta sort!
↧
UN BON AMIC...
Els Guepards de 1r A es preocupen pels companys i companyes.
Ja fa unes setmanes van fer unes sessions d’educació emocional centrades a valorar l’amistat.
Quan ens pregunten si tenim amics tots diem que sí, però en canvi, no sabem definir què és l’amistat.
Què és un bon amic? És una de les preguntes claus per començar a reflexionar sobre aquelles qualitats que volem que tingui el nostre amic o amiga: ha de ser amable, simpàtic, carinyós, que ens ajudi quan ho necessitem, que ens tracti bé...
Ara que tots estem d’acord en com ha de ser un bon amic, ens toca enviar una carta a un company/a de la classe i fer-li saber les coses bones que té i que mai ens hem atrevit a dir-li amb paraules.
Quan repartim les cartes, estem emocionats i impacients per llegir-la i compartir entre nosaltres una bona estona.
↧
Pizza Haring
A segon seguim treballant l’obra de Keith Haring. Aquest cop, sobre una base circular com les que feia servir l’artista, hem anat creant siluetes en paper. Al final ens hem adonat que semblava una pizza amb la seva base i els seus ingredients. Us convidem a veure les nostres creacions al passadís central de l’escola.
↧
↧
P5 TÉ NOUS PROJECTES!!
↧
LES MENINES DE P5
CONTINUEM TREBALLANT PICASSO . AQUESTA SETMANA HEM ANALITZAT LA VERSIÓ QUE VA FER DE LES MENINES DE VELÀZQUEZ I HEM SIGUT ELS NENS I LES NENES DE P5 ELS QUE HEM FET LA NOSTRA PRÒPIA MENINA. TENIM PRESENT QUE HA DE SER UNA MENINA CUBISTA, AMB ELS COLORS VIUS I AMB FORMES GEOMÈTRIQUES. ELS RESULTATS FINALS SÓN AIXÍ DE BONICS I DE DIVERTITS!
↧
A LA CLASSE DE LES CAPUTXETES...
↧
LA MONA
↧
↧
La rifa de la mona
Un cop més, la mona que han rifat els pares i mares de 6è ha anat a parar a una família de l'escola, la família Alfonso Cuenca. I, un cop més també, aquesta família ha volgut regalar la súper mona als alumnes de sisè que han estat els que han repartit la sort, entre ells, el Sergi. Gràcies de part dels nois i noies de sisè. Estava boníssima!!!!!!!!
↧
Sant Jordi solidari
A segon hem volgut col·laborar amb l’ONG “Save the children” recollint diners per a poder enviar a Etiòpia.
La tarda de la diada de Sant Jordi hem estat decorant punts de llibre que hem posat a la venda quan els pares i mares han vingut a visitar la nostra exposició de llibres favorits.
Donem les gràcies a tots els que heu col·laborat. Aviat us informarem de la quantitat recollida.↧
Gràcies nois
↧
LES MINES DE GAVÀ
El dia 7 d’abril les dues classes de 5è vam anar a les mines de Gavà.
Primer vam entrar a una sala on vam fer grups i ens van donar una maleta que estava dividida en tres parts: ON , QUI i COM .
En el ON hi havia animals , minerals , ossos etc. El treball consistia en esbrinar qui utilitzava aquests materials .
Al QUI hi havia 5 fitxes mèdiques i ossos i havíem d’esbrinar qui era el pacient .
I per últim, al COM, hi havia eines; el que passa és que unes eren antigues i d’altres modernes. Havíem d’esbrinar quines eren les eines que utilitzaven en el neolític.
Després vam estar mirant vídeos en una mena de cubs on ens explicaven que abans hi havia un mineral verd que es deia variscita que s’utilitzava per fer collars o intercanvis; que abans als morts els posaven en posició fetal dins d’una cova; també que el foc es feia rascant dues pedres i que podien fer armes amb un pal i sílex, etc.
Per últim vam anar a una rèplica de les autèntiques mines de Gavà on ens van ensenyar un instrument que es deia ballarina que s’utilitzava per fer forats als collars i que tenia una punta de sílex molt esmolada que quan feies moure el pal es feia el forat com per exemple a la variscita. També la monitora va rascar dues pedres i vam veure com sortien espurnes. També ens va explicar que com que abans no hi havia llum, dins de les mines utilitzaven una mena de cullera amb una espelma perquè si utilitzaven una torxa, s’ofegarien amb el fum.
5è A i 5è B
↧
↧
SORTIDA P-3!!!
↧
Hem crescut
↧
Les llistes de P5
Als coets i les bruixes i els bruixots ens agrada molt fer llistats: d’animals de la selva, de la granja, aliments, coses de la ciutat, coses que necessitem per a una festa d’aniversari… Aquesta vegada hem fet un llistat de paraules que tinguessin la lletra “t”. Com podeu veure ens comencem a atrevir amb la lletra lligada i tenim molt clar que la lletra “t” és mooolt alta.
↧
NOTÍCIA P-3.
A LA CLASSE DELS TABALETS HEM TRIAT COM A PROJECTE ELS POLLETS .
HEM COMENÇAT A GUARNIR EL NOSTRE RACÓ. MIREU COM HA QUEDAT. ARA HEM D’ANAR APORTANT INFORMACIÓ.
TAMBÉ TENIM UNA INCUBADORA AMB 18 OUS FECUNDATS, HEM POSAT UN CALENDARI PER TAL D’ASSENYALAR ELS DIES QUE PASSEN I PER TENIR PRESENT ELS QUE FALTEN PEL NAIXEMENT DELS POLLETS.↧
↧
MURAL DELS ANIMALS MÉS PICASSIANS
↧
COM ÉREM DE PETITONS?
Dijous a la tarda els pares i mares de segon van venir a l’escola i ens van explicar
- Com era quan érem petits i quant vam pesar quan vam néixer
- Quines coses ens agradaven més
- Quina va ser la nostra primera paraula.
- Per què ens van posar el nom?
- Quan vam començar a xerrar, a caminar, a tenir dents, a menjar sols, a deixar el xumet....
Ens hem posat molt contents però també molt nerviosos.
↧
UN RELLOTGE PLE DE QUARTS
↧